Aangepaste COVID-19-maatregelen

Het dagelijks aantal gerapporteerde positieve COVID-19-testen, is nu bijkans twee weken onder de tien. Het reproductiecijfer blijft onder de 1, hetgeen een teken is dat wij vooralsnog geen stijging hoeven te verwachten.
Hoewel het aantal nieuwe besmettingen sterk is gedaald, moeten we zeer alert blijven. Het is absoluut geen tijd om te “feesten”. De import van COVID-19-cases blijft een reëel gevaar. Met name uit Brazilië waar de corona epidemie thans een ongekende omvang heeft bereikt en waar transmissie van de gevreesde “Manaus” (P1) variant toeneemt. In Frans-Guyana is de aanwezigheid van twee gemuteerde varianten vastgesteld, namelijk de Britse-variant en de Manaus-variant.
Op basis van onder andere deze informatie komen er met betrekking tot het reisbeleid per maandag 15 maart wijzigingen. Omstreeks die datum zullen deze nader worden toegelicht.
De regering treft alle noodzakelijke interne voorzieningen om het luchtruim waar mogelijk veilig open te stellen op basis van specifieke bestemmingen.

Vanaf vrijdag 12 maart 2021 tot en met donderdag 25 maart 2021 gelden de volgende maatregelen: